Verdachten aangehouden voor geweldpleging

maandag 10 april 2017

Soest - De politie heeft op maandag 10 april vijf verdachten gearresteerd die betrokken zijn geweest bij een openlijke geweldpleging op 29 januari in Soest.

In die bewuste zondagnacht, rond 01.30 uur, fietste een man met zijn vriendin over de Van Weedestraat. Zij waren op weg naar huis en zagen in de omgeving van de Lindenlaan een groep jongeren staan. Tijdens het passeren werden zij door de groep uitgedaagd en flink uitgescholden. Er waren onzedelijke opmerkingen gemaakt naar de vrouw en het geheel kwam intimiderend en bedreigend over. Toen het slachtoffer, een 20-jarige inwoner van Soest, daar een opmerking over maakte, sloeg de vlam in de pan.

De groep achtervolgde beide fietsers en uiteindelijk leidde dat tot een confrontatie. Het slachtoffer werd daarbij meerdere keren geslagen door een aantal personen. De Soester deed aangifte en er volgde een rechercheonderzoek naar de verdachten.

Hierbij werd een buurtonderzoek verricht en camerabeelden van meerdere camera’s, die op de Van Weedestraat aanwezig zijn, veiliggesteld en onderzocht. Dit, en aanvullend onderzoek, leidde tot het bekend worden van de identiteit van vijf vermoedelijke verdachten. Deze verdachten, allen inwoners van Soest in de leeftijd van 16 tot 22 jaar, werden op maandag 10 april aangehouden en ingesloten. Het onderzoek naar meerdere verdachten wordt voortgezet.

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Hoogland | 112 alarmeringen Hoogland | Goedkoop Tanken in Hoogland | Supermarkten in Hoogland | Weerbericht Hoogland